Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

7 Υγιείς Συμβουλές για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα !!


Ας το παραδεχτούμε, οι δίαιτες δεν είναι μια από τις αγαπημένες μας συνηθείες!

Αν δεν είστε διατεθειμένοι να δεσμευτείτε για μια νέα δίαιτα, εδώ είναι 7 εύκολες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος χωρίς να κόψετε όλες τις τροφές που αγαπάτε από τη ζωή σας.

1. Έλεγχος της ποσότητας του φαγητού!

Ενώ μπορεί να μην είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε το αγαπημένο σας φαγητό για το καλό της απώλειας του βάρους, είναι πάντα μια καλή ιδέα να γίνουν περικοπές σε πόσοτητα από αυτό που τρώτε.

Ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τις μερίδες είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων (το λεγόμενο food diary). Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι τα γεύματα που καταγράφονται μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε 5 % του βάρους σας!

Επωφεληθείτε από την κάμερα του κινητού σας για να πάρετε ένα στιγμιότυπο του κάθε γεύματος που τρώτε για να παρακολουθείτε το μέγεθος της μερίδας!

2. Fill up with a multivitamin

Μελέτες που έγιναν στο British Journal of Nutrition έχουν αποκαλύψει ότι αυτοί που παίρνουν τακτικά μια πολυβιταμίνη ζυγίζουν λιγότερο και έχουν χαμηλότερο BMI {Δείκτης μάζας σώματος}.



3.Αλλάξτε τη γυμναστική σας και προσπαθήστε να κάνετε τη λεγόμενη κυκλική προπόνηση!

Συνδυάστε cardio δηλαδή αερόβιο και ενδυνάμωση μαζί στη κύκλικη προπόνηση για να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Jim Stoppani, Ph.D., συγγραφέας τουEncyclopedia of Muscle and Strength,” λέει ότι: "κάνει ολόκληρο το σώμα προπόνηση, απασχολεί περισσότερους μυς, οι οποίοι με τη σειρά τους καίνε περισσότερο λίπος."

4.Καταναλώστε περισσότερη βιταμίνη C!

Η έρευνα στο περιοδικό Journal of the American College of Nutrition διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωσης τουλάχιστον 500 mg βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να καίει 30% περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια μιας προπόνηση.

5. Τρώτε περισσότερα φρούτα!

Μιλώντας για τη βιταμίνη C, τα φρούτα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε την κατανάλωση, καθώς και να ελαττωθούν οι θερμίδες σας!

Το American Journal of Clinical Nutrition έχει διαπιστώσει πως εαν γεμίζετε με φρούτα και λαχανικά το στομάχι σας θα νιώθετε πιο χορτασμένοι αλλά και οι θερμίδες που θα λάβετε θα είναι ελάχιστες.

Διατροφική ειδικοί προτείνουν "ακολούθα το ουράνιο τόξο”. Δηλαδή, όσο πιο πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας έχετε, τόσο πιο υγιής θα είστε!

6. Επωφεληθείτε από το σύστημα “Buddy”

Ένας φίλος στη προπόνηση προσφέρει υποστήριξη και ενθάρρυνση για να συμβαδίσετε με τους στόχους σας. Οι μελέτες δείχνουν πως όσοι προπόνουντε με έναν φίλο χάνουν κιλά πιο γρήγορα από αυτούς που γυμνάζονται μόνοι τους.


7. Chill out πάρε μια βαθυά ανάσα!

Όταν είμαστε αγχωμένοι μας αρέσει να τρώμε, οπότε chill out με κάποια γιόγκα.

Ralph laforge, ένας εξαιρετικός αθλητικός φυσιολόγος στο τμήμα ενδοκρινικό του Duke University Medical Center, λέει:

"Η αναπνοή τύπου γιόγκα το αντισταθμέζει το stress. Όταν είστε χαλαροί, δεν έχετε τόσο πολύ την αίσθηση της πείνας. Οι άνθρωποι κάνουν καλύτερες επιλογές επάνω στο φαγητό όταν είναι χαλαροί».


***Αυτές οι συμβουλές δεν είναι η γρήγορη λύση, αλλά θα βοηθήσουν σίγουρα να χάσετε μερικά κιλά με την πάροδο του χρόνου, αν χρησιμοποιούνται τακτικ και σωστά. Καλή τύχη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου