Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η δίαιτα του συρταριού!


  • Δώσε μου μια από τις καλές δίαιτες σου!
  • Εκείνη που είχα κάνει πριν 2 εβδομάδες είχε καλύτερη απώλεια βάρους, μήπως να την επαναλάβω;
  • Μήπως να περιορίσω τις ποσότητες που τρώω ή να κόψω το βραδινό γεύμα μου;
  • Αισθάνομαι ότι έχω κολλήσει αυτή την εβδομάδα…
  • Η φίλη μου ακολούθησε μια δίαιτα και έχασε αρκετά κιλά, αυτός ο μεταβολισμός μου με έχει φέρει πολύ πίσω.
Μέσα από την λήψη ιατρικών και διαιτολογικών ιστορικών με τα οποία καταπιάνομαι καθημερινά, θα ήθελα να σας τονίσω τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, τόσο σεεπίπεδουγείας, όσο και σε επίπεδο τρόπου ζωής! Σκεφτείτε ιδιαίτερα το δεύτερο, πόσους παράγοντες περιλαμβάνει: την εργασία σας, τις μικρές και μεγάλες συνήθειες, τησχέση και τους φίλους σας, την οικογένεια, τη καθημερινή σωματική δραστηριότητα, τη σχέση σας με τον αθλητισμό, την αποδοχή σας από το περιβάλλον σας, τα κίνητράσας. Πρέπει πρώτα να αντιληφθείτε την διαφορετικότητά σας και να αποφύγετε την αυτο-ταμπελοποίησή σας!
Αυτή λοιπόν η διαφορετικότητά σας, συνδέεται με την εξατομίκευση του προγράμματος διατροφής σας. Ωστόσο, και η διατροφή σας, είναι σημαντικό να αντιληφθείτε ότι δεν αποτελεί την «προσευχή» σας- δεν θα πρέπει δηλαδή να περιστρέφεται όλη προσπάθειά σας, γύρω από αυτό το «χαρτί». Και φυσικά θα με ρωτήσετε τότε τι είναι το πρόγραμμα διατροφής;
Είναι οι «ράγες» πάνω στις οποίες θα κινηθείτε, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό, για να βάλετε μια τάξη στη διατροφή σας. Εκτείνεται δε, σε 4 επίπεδα:
  1. Στη συχνότητα γευμάτων, η οποία μεγαλώνει, ώστε να ελέγχετε πιο εύκολα την πείνα και τον κορεσμό σας.
  2. Στο μέγεθος των μερίδων (www.megethosmeridas.gr), οι οποίες μικραίνουν αισθητά. Η κατανάλωση μεγαλύτερων μερίδων οδηγεί σε ιδιαίτερα αυξημένο θετικό ισοζύγιο θερμίδων, οπότε και αύξηση του βάρους.
  3. Στη γευστική ικανοποίηση. Η δίαιτα δεν πρέπει να είναι άνοστη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τιμωρία για τις διατροφικές αμαρτίες του παρελθόντος.
  4. Στις διατροφικές επιλογές σας- φροντίστε να περιλαμβάνουν θρεπτικές τροφές, προσέχοντας οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη, να καταναλώνονται στη μερίδα τους και πιο αραιά.
 Δεν είναι λοιπόν το χαρτί και η ζυγαριά που σας μειώνει το βάρος, αλλά οι μικρές καισταθερές αλλαγές που κάνετε στη διατροφή σας. Αποφύγετε την λογική του άσπρου(τα έκανα τέλεια) - μαύρου (δεν έκανα τίποτα σωστά) και προσπαθήστε κάθε εβδομάδα να αλλάζετε το διατροφικό σας μοτίβο προς το καλύτερο. Σταδιακά, αυτό θα μεταφραστεί και σε απώλεια βάρους, αρκεί να απολαμβάνετε την τροφή σας και να φροντίζετε τον εαυτό σας. Η αύξηση του βάρους σας, πιο πολύ οφείλεται στο «PAUSE» που έχετε κάνει σε εσάς, στο να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας. Οπότε θα σας πρότεινα να πατήσετε «PLAY» στη ζωή σας, σήμερα και για πάντα.

Πηγή: www.mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου