Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δίαιτα…στο εστιατόριο: Απλές συμβουλές για να μην πάρω κιλά

Ακόμα και αν ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα, δεν είναι σωστό να στερείτε από τον εαυτό σας την ευχαρίστηση ενός ωραίου δείπνου σε ένα εστιατόριο. Ιδίως όταν υπάρχουν μερικά έξυπνα κολπάκια για να μην… ξεφύγετε και να έχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε υπό έλεγχο.

Προετοιμαστείτε

Τσεκάρετε τον κατάλογο του εστιατορίου online, αν είναι δυνατό, και διαλέξτε κάτι πιο ελαφρύ. Αν φτάσετε εκεί ξέροντας τι θέλετε να παραγγείλετε, θα αποφύγετε τις παρορμητικές και… παχυντικές επιλογές.

Παραγγείλετε πρώτοι

Όταν όλοι οι υπόλοιποι παραγγέλνουν μεγάλες μερίδες, είναι εύκολο να παρασυρθείτε. Δώστε την παραγγελία σας πρώτοι, για να βγείτε από τον πειρασμό.

Προσέξτε τι παραγγέλνετε

Να είστε προσεκτικοί για τις λέξεις-κλειδιά που χαλάνε μια δίαιτα. Αποφύγετε οτιδήποτε τηγανιτό, με πολύ βούτυρο ή στο μπάρμπεκιου. Αντ’ αυτού, επιλέξτε κάτι στο γκριλ ή στον ατμό.

Ορεκτικό

Αντί να φάτε ψωμί, ξεκινήστε με μια νόστιμη σαλάτα. Δεν θα πεινάτε τόσο όταν φτάσει το φαγητό σας, και λογικά θα φάτε λιγότερο.

Προσέξτε τις μερίδες

Οι μερίδες των εστιατορίων συνήθως είναι μεγαλύτερες από το κανονικό, ακόμα και τριπλάσιες. Θυμηθείτε ότι μία μερίδα κρέας έχει περίπου το μέγεθος της παλάμης σας, ενώ μία μερίδα ζυμαρικών έχει το μέγεθος της γροθιάς σας.

Συμπλήρωμα

Αν το πιάτο σας έχει σαν συμπλήρωμα κάτι παχυντικό, όπως τηγανιτές πατάτες, αλλάξτε το με κάτι πιο υγιεινό, όπως ψητά λαχανικά.

Πιείτε έξυπνα

Το κρασί περιέχει περίπου 90 θερμίδες το ποτήρι, ενώ τα κοκτέιλ μπορεί να έχουν ακόμα και τις τετραπλάσιες. Αν θέλετε να πιείτε κοκτέιλ, επιλέξτε κάτι χαμηλό σε θερμίδες, που να φτιάχνεται με σόδα ή χυμό φρούτων.

Απολαύστε (αργά) το επιδόρπιο

Μπορείτε να φάτε όποιο επιδόρπιο θέλετε, αρκεί να παραμείνετε πιστοί στον κανόνα των τριών μπουκιών. Απολαύστε κάθε μπουκιά. Όταν τρώμε αργά, ακόμα και οι ελάχιστες ποσότητες ενός γλυκού μπορούν να μας ικανοποιήσουν.


www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου