Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Stop στις δίαιτες-αστραπή

Προσωρινά αποτελέσματα και επικίνδυνες για την υγεία....



Όλες έχουμε ακουστά για τις δίαιτες-αστραπή αλλά έχουμε επίσης ακουστά και για το πόσοαναποτελεσματικές είναι. Σίγουρα μπορείς να χάσεις κάποια κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αν πραγματικά προσπαθήσεις αλλά δεν είναι ανάγκη να λιμοκτονήσεις κιόλας.

Τον τελευταίο καιρό, είτε επειδή πλησιάζει απειλητικά το καλοκαίρι, είτε γιατί είναι η εύκολη λύση, είτε γιατί όλες αγχώνονται υπερβολικά πάρα πολύ με τον γάμο τους και θέλουν να είναι τέλειες έχον γίνει πολύ της μόδας οι δίαιτες χάνεις-κιλά-και-μετά-τα-παίρνεις-εις-διπλούν

Τα tips που θα παρουσιάσουμε παρακάτω θα σε βοηθήσουν να κάνεις αυτό που θες, με λιγότερο κόπο, με λιγότερο σαφώς ταμπούρλο να παίζει μέσα στην κοιλιά σου (από το γουργουρητό) και προφανώς λιγότερο ανώδυνα σε ότι έχει να κάνει με την μετά-περίοδο. 

Ας ξεκινήσουμε όμως να απαριθμούμε:

1. Ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσεις την διατροφή σου ένα σεβαστό χρονικό διάστημα πριν το event που θέλεις να παρευρεθείς και να καταπλήξεις, όπως για παράδειγμα 3 μήνες πριν. Έτσι, δε θα χρειαστείς να πάρεις δραστικά μέτρα και να στερηθείς.

2.
 Μην πέσεις κάτω από το όριο των 1,200 θερμίδων την μέρα. Όταν ξεκινάς μια δίαιτα και κατευθείαν θέτεις ως maximum τις 800 θερμίδες, τότε ο μεταβολισμός σου αρχίζει να επιβραδύνει, δεν παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει, η ενέργεια σου χαμηλώνει και χάνεις μυική μάζα, που δεν είναι προφανώς αυτό που πραγματικά επιθυμείς. 

3. 
Να τρώς μικρά και συχνά γεύματα. Το να παραλείπεις κάποιο γεύμα δεν έχει αποτέλεσμα. Αντ' αυτού περιόρισε τις μερίδες σου και απέφυγε εντελώς το junk food και το αλκοόλ, ώστε να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο την ζάχαρη.

4.
 Κάνε σοφές επιλογές ως προς τις τροφές που καταναλώνεις. Να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά, γιατί περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που περιορίζουν την πείνα. Η ποσότητα των πρωτεϊνών να είναι τέτοια ώστε να κρατάει την όρεξη σου σε συγκεκριμένο επίπεδο και να σε βοηθήσει να “χτίσεις” την μυική σου μάζα.

5.
 Οι υδατάνθρακες με μέτρο. Για κάθε γραμμάριο υδατάνθρακα που προσλαμβάνεις, το σώμα σου τείνει να κρατάει περίπου 4 γραμμάτια νερό. Γι' αυτό για να αποφύγετε το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών πριν το μεγάλο γεγονός αποφύγετε υδατάνθρακες για 4-5 μέρες.

6.
 Και τέλος, γυμναστική. Ω, ναι, αυτό που τόσο αποφεύγεις είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι. Βέβαια, και αυτό με μέτρο. Απλά θυμήσου, για να γυμναστείς πρέπει να έχεις ενέργεια, την οποία εφοδιάζεσαι με το φαγητό. Γι' αυτό όλοι οι παραπάνω οι κανόνες καλό είναι να τηρούνται αριθμητικά. 

Αν πραγματικά θέλεις να χάσεις βάρος και να φαίνεσαι υγιής και όχι λιποβαρής ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και δε θα χάσεις. Γιατί πάνω από όλα προέχει η υγεία και με τις αστραπιαίες δίαιτες ούτε αυτή είναι δεδομένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου