Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Χαλάσατε τη δίαιτα; Πώς θα διορθώσετε τη ‘’ζημιά’’?

Μένετε πιστοί στη δίαιτά σας και κάποια μέρα όλα πάνε λάθος; Χαλαρώστε. Μικρές παρασπονδίες είναι εύκολο να διορθωθούν. Δείτε πώς.

Συνεχίστε να τρώτε

Αυτό που δεν θα πρέπει να κάνετε είναι να παραλείψετε το επόμενο γεύμα σας για να ισοφαρίσετε μια ημέρα μεγάλης κατανάλωσης φαγητού.
Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει το μεταβολισμό και μπορεί να σας κάνει να πεινάτε πολύ, όταν είναι ώρα για φαγητό. Επιλέξτε πρωτεΐνη και τροφές πλούσιες σε ίνες που βοηθούν να σταθεροποιηθεί το σάκχαρο και διατηρεί την πείνα υπό έλεγχο.

Συγχωρήστε και προχωρήστε

Οι αρνητικές σκέψεις δεν σας εμπνέουν να επιστρέψετε στο πρόγραμμα. Δράστε κάνοντας το επόμενο γεύμα σας υγιεινό και στη συνέχεια εστιάστε στο να κάνετε καλές επιλογές γευμάτων και σνακ. Να θυμάστε ότι οι περιστασιακές παρασπονδίες δεν καταστρέφουν τη δίαιτά σας. Μια ρουτίνα υγιεινής διατροφής και άσκησης είναι το μυστικό για να διατηρήσετε μακριά τα επιπλέον κιλά.

Φάτε για να κάψετε

Αν το παρακάνετε με το φαγητό, να τρώτε πιο ελαφριά γεύματα που περιλαμβάνουν τροφές πλούσιες σε ίνες. Οι ίνες έχουν μηδέν θερμίδες και προσθέτουν όγκο στην τροφή. Για το λόγο αυτό, τα φρούτα, τα λαχανικά και ορισμένα δημητριακά είναι τόσο ελαφριά και χορταστικά. Ο οργανισμός επίσης δουλεύει πιο σκληρά με την πέψη τροφών που περιέχουν πολλές ίνες, επομένως η κατανάλωσή τους ενισχύει το μεταβολισμό.

Περιορίστε την επιθυμία για ζάχαρη

Αν οι παρασπονδίες σας αφορούσαν πολλά γλυκά πιθανόν θα έχετε ανάγκη για ζάχαρη. Ο οργανισμός τη μεταβολίζει γρήγορα, ανεβαίνει το σάκχαρο και στη συνέχεια πέφτει αφήνοντάς σας να θέλετε και άλλη ζάχαρη. Για να αντισταθείτε στην επιθυμία γλυκών ψάξτε για φρέσκα φρούτα, όπως μήλο, αχλάδι ή μούρα.

Ποτέ μη λες ποτέ

Δεν χρειάζεται να παρατήσετε τροφές που αγαπάτε. Μπορείτε να ενδώσετε και να έχετε λεπτή μέση με το να ευχαριστιέστε γλυκά σε λογικές μερίδες. Για παράδειγμα, αν αγαπάτε τη σοκολάτα, αντί να τρώτε ολόκληρη πλάκα να τρώτε λίγα κομμάτια σκούρας σοκολάτας με κομμάτια φρέσκου φρούτου.

Πηγές: Ξένος τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου