Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Τι να πιω όταν έχω hangover;


Σίγουρα, στους περισσότερους από εσάς, έχει συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή σας, να πείτε: «Σήμερα θα βρω για ένα χαλαρό ποτάκι μόνο». Όμως την επόμενη μέρα ξυπνάτε με πονοκέφαλοζαλάδαναυτίακόπωση,εφίδρωσηέντονη δίψαρίγος
Δεν είναι τίποτε, μην ανησυχείτε… Ήπιατε λιγάκι παραπάνω τελικά…το θέμα είναι τώρα, πώς μπορείτε να συνέλθετε από όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σύντομα θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα:
  1. Πιείτε αρκετό νερό και ισοτονικά ποτά: Το αλκοόλ έχει την ιδιότητα νααφυδατώνει τον οργανισμό, οπότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αναπληρώσετε τα υγρά του σώματός σας. Για κάθε 30ml αλκοόλ χρειάζεστε 200 ml νερό. Μια ποσότητα 1.5-2 lt νερό θα σας βοηθήσει να επανέλθετε. Τα ισοτονικά ποτά περιέχουν ηλεκτρολύτες, που βοηθούν στην άμεση αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών του σώματος. 
  2. Φτιάξτε χυμούς φρούτων: Μέσα στο μπλέντερ βάλτε, μπανάνα (κάλιο), πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, ρόδι (η όποιο άλλο φρούτο επιθυμείτε) και προσθέστε λίγο νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη, μεγάλη ποσότητα βιταμινώνμετάλλων καιιχνοστοιχείων, που θα τροφοδοτήσουν το σώμα σας με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που έχουν μειωθεί στον οργανισμό λόγω της υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Επίσης, το μέλι περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη, η οποία βοηθάει τον οργανισμό να διασπάσει το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα μετά τη μέθη. 
  3. Πιείτε ένα ποτήρι ντοματοχυμό: Στην Αμερική συνηθίζεται μετά το hangover να πίνουν Bloody Mary, δηλαδή βότκα με τοματοχυμό. Έρευνες όμως έχουν δείξει, ότι το αλκοόλ την επόμενη μέρα της υπερκατανάλωσης, δεν βοηθάει τον οργανισμό. Κρατήστε λοιπόν ΜΟΝΟ τον τοματοχυμό. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιοφρουκτόζη και βιταμίνη Β, που ενισχύουν την λειτουργία του ήπατος και επαναφέρουν τα σάκχαρα του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα.
πηγή: www.mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου