Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι πιο διάσημοι διατροφικοί μύθοι!


Θα ξεκαθαρίσουμε μερικούς από τους πιο διάσημους διατροφικούς μύθους!

ΜΥΘΟΣ : Για να χάσω βάρος δεν τρώω βραδινό.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το βραδινό είναι εξίσου σημαντικό γεύμα όπως και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Αν καταναλώνετε βραδινό γεύμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αυξηθεί το βάρος σας. Η αύξηση των κιλών έρχεται όταν βρίσκεστε σε θετικό ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή όταν προσλαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που «καίει» το σώμα σας την ημέρα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να φοβάστε το βραδινό σας, αρκεί η συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων να μη ξεπερνάει τις ανάγκες σας.

ΜΥΘΟΣ: Δεν πρέπει να τρώω πρωτεΐνες μαζί με υδατάνθρακες.


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Οι συνδυασμοί των τροφίμων επιτρέπονται ή καλύτερα επιβάλλονται. Για να θεωρείται το γεύμα σας πλήρες και ισορροπημένο, θα πρέπει να περιέχει πηγές υδατανθράκων (π.χ. μακαρόνια, ψωμί, πατάτες), πηγές πρωτεϊνών (π.χ. κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, τυρί, αυγό), καθώς επίσης λαχανικά ή φρούτα και ελαιόλαδο ,με μέτρο στην ποσότητα. 

ΜΥΘΟΣ: Το ψωμί παχαίνει.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το ψωμί βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής πυραμίδας, που σημαίνει ότι συστήνεται να καταναλώνεται σε ημερήσια βάση. Μία φέτα λευκό ψωμί αποδίδει μόλις 80 θερμίδες, όπως επίσης το σικάλεως και το ολικής άλεσης και κάτι περισσότερο το πολύσπορο. Ουσιαστικά δεν φταίει το «ψωμάκι» αλλά οι τρόποι που του συμπεριφέρεστε (π.χ βούτες στη σαλάτα)! 


Πηγή: www.nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου