Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Απώλεια βάρους: Στοχεύστε σε μικρές αλλαγές


Για πολλούς, η έναρξη μιας «σωστής» δίαιτας απώλειας βάρους συνοδεύεται από «στέρηση», αυστηρό θερμιδικό περιορισμό και αποκλεισμό των λεγόμενων «παχυντικών» τροφίμων. 
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πολλές διάσημες δίαιτες και συχνά, ακραία διατροφικά πρότυπα, ελκύουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, που επιθυμούν γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πολλές φορές, η υιοθέτηση των εν λόγω διατροφικών σχημάτων επιφέρει πράγματι τα επιθυμητά αποτελέσματα, τα οποία όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προσωρινά, καθώς ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της δίαιτας, το άτομο επιστρέφει στις παλιές διαιτητικές του συνήθειες και σταδιακά επανακτά το χαμένο βάρος ή ενίοτε και περισσότερο.

Δε θα πρέπει, λοιπόν, να ξεχνάμε πως το «κλειδί» για την επίτευξη υγιούς απώλειας βάρους, που θα διατηρηθεί σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, είναι η εφαρμογή μικρών εξατομικευμένων αλλαγών στις συνήθειες διατροφής και άσκησης, με στόχο τη σταδιακή και μόνιμη ενσωμάτωσή τους στην καθημερινότητα του ατόμου. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα επιτευχθεί η επιθυμητή απώλεια βάρους, αλλά ταυτόχρονα θα τεθούν οι βάσεις για ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρότυπο διατροφής που θα επιτρέψει τη μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας.

Επομένως, εάν αποφασίσετε να κάνετε μια προσπάθεια απώλειας βάρους, στοχεύστε σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, εφαρμόζοντας μικρές αλλαγές στις συνήθειές σας. Για παράδειγμα, αντί για «δε θα φάω καθόλου ψωμί» πείτε «θα μειώσω την ποσότητα ψωμιού που καταναλώνω στο μισό».
Ξεκινήστε λοιπόν, με ένα στόχο κάθε φορά, και όταν τον κατακτήσετε προχωρήστε στον επόμενο. Θυμηθείτε πως πολλές μικρές αλλαγές μπορούν να δράσουν συσσωρευτικά, βελτιώνοντας όχι μόνο το σωματικό σας βάρος, αλλά και την υγεία και ποιότητα ζωής σας.

πηγή: www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου